Googlebesøk ga wow-opplevelse for sommerstudentene

Denne sommeren er 27 studenter ansatt som interns i Itera. Både testere, UX-designere, rådgivere og utviklere gir jernet hos fire av Iteras kunder. 3. juli dro sommerstudentene på besøk til Google Norge-kontoret på Aker Brygge. 

Googles produkter og kultur 

Christopher Conradi, Country Manager for Google Cloud Norway, ga oss en innføring i de ulike produktene til Google, med et fokus på selskapets skytjenester. Google Cloud leverer løsninger til private bedrifter, offentlige organisasjoner og skoler i Norge, og baserer seg på en teknologi som ligger mange år foran andre konkurrenter.

Conradi fortalte om Googles reise fra oppstarten i 1996 av grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin i en garasje i California, til den Google vi kjenner i dag. Historien er preget av eksplosiv vekst. Conradi fortalte også om sin egen reise i Google, og hva kulturen i selskapet bygger på. Kulturen er bygget opp på at det er lov å gjøre feil, og at man må ta tak i problemer med en gang. Som ansatt i Google er det viktig å kunne underbygge avgjørelser i reelle data. 

Tin Anh Nguyen, summer intern hos Itera, synes besøket hos Google var en øyeåpner "Det var en øyeåpner å få høre om teknologiene Google jobber med og hvordan de ligger ann i forhold til opensource verdenen". 

Som interns var det også interessant å få et innblikk i rekrutteringsprosessen til Google, i og med at vi skal ut i arbeidslivet i løpet av de neste årene. En av egenskapene selskapet ser etter i kandidater er "Googleyness", som beskriver en person med stor nysgjerrighet, engasjement og genuine etiske verdier. 

Google 1.jpg

Lekne lokaler 

Deretter fikk vi en omvisning i de lekne lokalene til Google. Kontoret er relativt lite, med 52 ansatte hovedsakelig innen salg og markedsføring.  

Lokalene er inspirert av havet, med et maritimt preg. Vi ble møtt med mange farger, planter, spesielle stoler og spill. Resepsjonen er laget av en gammel trebåt og terrassen var utstyrt med parasoller og strandstoler. Møterommene var dekorert med ulike tema, og kontorlokalene skal stimulere til kreativ tenkning.  

Og sist men ikke minst; det er gratis mat for alle ansatte hos Google. Margit Schefte ble fasinert av lokalene "Det er så kult å se at historiene jeg har hørt om Google som arbeidsplass faktisk stemmer ganske bra – det her er så inspirerende – og jeg likte spesielt at det skulle være maks 30 meter fra egen kontorpult til et mikrokjøkken. Kjøkkenene hadde gratis iskrem, kaffe, frukt, godteri og mye annet digg. I tillegg har de sin helt egne kantine der de ansatte kan legge inn bestilling på spesielle råvarer". 

Takk for at vi fikk komme på besøk Google Norge. Det var svært lærerikt og inspirerende! 

 

Google 2.jpg